El número d’estiu d’Agrocultura arriba fent èmfasi a temes de biodiversitat agrícola. D’una banda perquè presentem la campanya ‘Alcem les nostres forquilles’, impulsada per diferents entitats europees i apadrinada aquí per la Red de Semillas Resembrando e Intercambiando i la Fundación Entretantos. Per sumar-nos-hi, totes les persones subscrites a Agrocultura han rebut un model de carta impresa junt amb la revista per poder-la enviar al Ministeri.
A més, parlem amb un dels guardians de llavors més referents a Mallorca: en Toni Sureda. Des de la seva finca ens parla de com han conservat la biodiversitat i alhora han innovat. En Miquel Serra, de l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca hi ha estat parlant i coneixent una mica més aquest model de diversificació agrària que no ha sucumbit a l’homogeneïtzació.
Des de Catalunya, en Pep Bover de SAT Cal Pauet, ens parla del recorregut productiu descobrint varietats locals d’extensius. Plantes ideals per a farratge, per pasturar, per fer pinso per a les seves ovelles o per a tot alhora. La finca manté una gran riquesa en els seus camps i col·labora amb altres finques per poder multiplicar les llavors i afavorir-ne la difusió.
I finalment, destacar també l’article sobre la ceba dolça de Ciutadilla, que veïns, entitats i govern local han impulsat i popularitzat, i que probablement tindrà difusió en tot l’àmbit català en breu.
Consulteu el sumari i aconseguiu aquest número en format digital a la plataforma iquiosc.cat