Bioconstrucció d’una cambra de bany

Event details

  • Dissabte | 27 juliol, 2024
  • All Day

Vàter sec, dutxes i lavabos de baix consum d’aigua
Foses sèptiques, comunes i femers, antigament tan habituals, varen ser superats per la tecnologia moderna del WC amb aigua, fent oblidar alguns dels seus avantatges.
Actualment, tenim associat el vàter a l’aigua, com un element d’higiene imprescindible. Però sabies que el que en surt com a residu, amb molts problemes ambientals i energètics per a depurar-lo, el podem convertir en un recurs valuós per a la terra?
Hem de sumar el coneixement antic a la tecnologia moderna i amb materials molt rústics com la terra, la fusta i la pedra, podem crear un vàter sec que ens doni un residu transformable en un magnífic compost.
Aquest taller és una invitació a que coneguis les tècniques de la bioconstrucció per a fer una instal·lació de sanitaris, que aprenguis com has de fer els càlculs per a dimensionar-la i per a que gaudeixis treballant amb el fang i els materials naturals, participant de l’autoconstrucció. Els materials utilitzats seran reciclats i autoconstruïts en la seva majoria.
El taller es planteja en dos paquests de caps de setmana, separats entre ells quatre setmanes. Tu participaràs plenament al principi i al final de la construcció, on podràs conèixer el procés tècnic, el perquè, el com del disseny, el dimensionat i els detalls més importants en el procés constructiu.
La bioconstrucció es convertirà en una infraestructura d’ús habitual a Can Casasaias, dins del projecte Irehom.

Professorat: Joan Canet i Ernest Tarradellas, treballadors de la construcció natural i les tecnologies apropiades.

Durada i horari: 35 hores. 29,30 abril i 1, 27, 28 i 29 de maig. Divendres tarda de 18,00 a 21,00h; dissabte de 8,30 a 13,30h i de 17,30 a 19,30h; diumenge de 8,30 a 13,30h.
Lloc: Can Casasaies, Castellgalí. Seu de Irehom
Preu: 115 euros. El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages. Persones associades a L’Era: 103,50 euros. Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 109,50 euros.

Consulta condicions en el programa: vater.pdf

Més informació: neus@associaciolera.org / Tel. 938787035

Et pots inscriure clicant aquí

Comparteix a les teves xarxes socialsShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

The post Bioconstrucció d’una cambra de bany appeared first on .

Powered by WPeMatico