Entre el 20 i el 22 de juny passat, un grup d’empresaris fructícoles i tècnics assessors i del DARP, la majoria catalans, varen realitzar un viatge a la regió d’Emília-Romanya d’Itàlia com a cloenda del 4t Simposi de Producció Agroalimentària Ecològica que s’havia realitzat a Manresa el 17 i 18 de novembre de 2016 (Foto 1, Foto 3). En aquest simposi es varen parlar de tots els aspectes que configuren la producció de fruita de llavor i de pinyol, incloent-hi la comercialització, i l’objectiu d’aquest viatge era veure i polsar, en un dels països i en una de les regions a on la producció ecològica està més arrelada, quina era la realitat a nivell productiu i comercial.
Text: Marià Vilajeliu i Serra
En aquest viatge es varen visitar centres de recerca i, particularment, explotacions fructícoles on, totalment o parcial, produeixen fruita ecològica (PE). El mercat consumidor va més enllà i a part dels productes ecològics també mostra interès per la producció biodinàmica, que es fonamenta en la fertilitat del sòl i en la utilització del seu propi compost. Varen ser molts els aspectes de producció considerats
en les visites: situació de la PE a la regió, xarxes de protecció, material vegetal, fertilització, gestió de la vegetació espontània i, particularment, d’estratègies de defensa fitosanitària de plagues i malalties.
Continua llegint l’article en format pdf: experiences_agrocultura_69
Consulta tot el sumari del número aquí
Pots comprar el número 69 d’Agrocultura en format paper clicant aquí
I també pots comprar-lo en format digital clicant aquí